Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Webinaari: Ilmastolain uudistus – paperitiikerin terävämmät hampaat?

28.9.2022 klo 18:00-18:45

Ilmastolain uudistus – paperitiikerin terävämmät hampaat?

Olet lämpimästi tervetullut mukaan Naisjuristit ry:n ilmastolakiwebinaariin keskiviikkona 28.9. kello 18–18:45. Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Uudistettu ilmastolaki säätää kunnianhimoiset ilmastotavoitteet tuleville vuosikymmenille. Mistä uudistuksessa on kyse, keitä ilmastolaki koskettaa ja millainen työväline ilmastolaki on meitä uhkaavan ilmastonmuutoksen torjunnassa?

Ilmastolaista webinaarissa luennoi ympäristöjuristi Matti Kattainen. Kattainen on toiminut Suomen suurimman luonnonsuojelujärjestön Suomen luonnonsuojeluliitto ry:n ympäristöjuristina vuodesta 2020 asti. Kattainen osallistuu ja vaikuttaa ympäristöoikeuden eri lainsäädäntöhankkeisiin sekä auttaa valtakunnallisen järjestön alueellisia ja paikallisia toimijoita erilaisissa ympäristöön liittyvissä oikeudellisissa prosesseissa.

”Uudistetun ilmastolain tavoitteena ja tehtävänä on varmistaa, että Suomi saavuttaa vuoteen 2035 mennessä hiilineutraalisuuden tavoitteen. Suomen ilmastotavoitteiden ja ilmastolain kannalta ratkaisevaksi nousee se miten ilmastolaki ns. puitelakina pystyy ohjaamaan muuta lainsäädäntöä ja päätöksentekoa ilmastotavoitteiden näkökulmasta tehokkaasti. Ilmastolaki tuleekin tarjoamaan myös uusia oikeudellisia työkaluja, joilla pyritään varmistamaan lain riittävä ohjausvaikutus.”

”Syksyllä eduskunnan käsittelyssä on myös ns. ilmastolain 2. osan muutoksenhakuoikeus, joka voisi tarjota uuden vaikuttamiskeinon esimerkiksi kansalaisjärjestöille. Ilmastolain uudistuksella voidaan nähdä myös yleisempää merkitystä lainsäädännön kehitykselle. Ilmastolain uudet ohjauskeinot voivat toimia prototyyppinä oikeusjärjestelmän kehittämiselle, kun ympäristö- ja muuta sääntelyä uudistetaan kestävyysmurroksen haasteisiin sopivaksi.”

Luvassa on mielenkiintoinen katsaus ilmasto-oikeuden sääntely-ympäristöön sekä keskustelua aiheesta.

Ajankohtakeskiviikkona 28.9.2022 kello 18–18:45.

Kenelle: Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Paikka: Teams / Zoom

Ilmoittautuminen mukaan webinaariin tapahtuu tästä linkistä:

https://byte.flomembers.com/naisjuristit/events/register/6f4922f45568161a8cdf4ad2299f6d23 tai klikkaamalla tästä. Saat sähköpostiisi webinaarilinkin muutama päivä ennen tilaisuutta.

Toivottavasti näemme linjoilla!

Tiedot

Päivämäärä:
28.9.2022
Aika:
18:00-18:45

Järjestäjä

Suomen luonnonsuojeluliitto