Hei vaan, kaikki uudet oikkarit!

Aika menee rivakasti. On vaikea uskoa, että siitä on yhdeksän vuotta, kun itse istuin Helsingin oikiksen isossa salissa takanurkkaan ekana yliopistopäivänä ja kirjoitin silloiselle poikaystävälleni, kuinka haluan pois. Olin ujo ja hiljainen, ja henkisesti yliopiston aloitus oli pelottavaa. Näin ”vanhana kalkkiksena” voin kuitenkin jo todeta, että vaikka aluksi saattaa jännittää, aika menee nopeasti. Pian tekin olette olleet yli neljä vuotta työelämässä ja juoruatte aamuisin kahvipöydässä työkavereidenne kanssa ja keskustelette viikonlopun suunnitelmista. Luvatkaa siis itsellenne yksi asia: nauttikaa joka hetkestä!

Jos teitä kiinnostaa järjestötoiminta, niin tervetuloa mukaan meidän toimintaamme. Kannattaa muistaa, että oikeustieteellinen ala on täynnä vaikka mitä järjestöjä, joissa viettää vapaa-aikaansa. Lähditpä sitten Naisjuristeihin opiskelijajäseneksi, ELSA:n aktiiviksi tapaamaan tulevia kansainvälisiä kollegojasi, Lakimiesliiton toimintaan tai oman yliopistosi opiskelijajärjestöön, niin yksi asia on varma. Saat järjestötoiminnasta ikimuistoisia kokemuksia, jotka muistat sittenkin, kun jonain päivänä on työurasi taputeltu. Ilman järjestötoimintaa en olisi itse päässyt tapaamaan oman alani huipputyyppejä, kirjoittamaan mielenkiintoisista aiheista oman tiedekunnan ainejärjestön lehteen, harjoitteluun Saksaan, ekskuille moniin alamme toimijoihin Suomessa ja ulkomailla ja kokemaan vaikka mitä muuta. 

Oikis, opiskelijariennot, järjestötoiminta ja ensimmäiset työpaikat ovat suuri seikkailu, jonka jokainen sekunti on täyttä kultaa. Kun nautitte tästä kullasta, olette elämässänne todella rikkaita.

Mitä riemukkainta syksyä ja opiskeluaikaa toivottaen.

Naisjuristien pj Terhi

P.S Tiesithän, että Naisjuristit ry:n opiskelijajäsenenä et maksa jäsenmaksua (muuten: 28 euroa / vuosi). Liity opiskelijajäseneksi lähettämällä sähköpostia (Enable Javascript to see the email address). Ilmoita sähköpostissa yhteystietosi sekä tieto opiskeluoikeudestasi.