Naisjuristit pääsivät 7.5.2022 tutustumaan Kiasman uuteen ARS22-näyttelyyn etäopastuksen muodossa. ARS22 on kymmenes vuodesta 1961 järjestetyssä näyttelysarjassa. Näyttely esittelee aikansa kiinnostavinta modernia taidetta niin ulkomailta kuin Suomesta. Vuoden 2022 näyttelyteema on eläviä kohtaamisia.

Oppaamme esitteli valittuja töitä näyttelystä niin kuvan kuin videon välityksellä. Teosten taustat esiteltiin osaavasti taiteilijoiden kulttuuritaustan tai muun sidoskohdan kautta niin, että jokaisen katsojan oli mahdollista löytää teoksista jotain omaa, tuttua, koskettavaa tai kiehtovaa. Perusteellisella taustoituksella ja hienovaraisten yksityiskohtien esittelyllä teosten ydinsanoma painui taatusti mieleen itse kullakin. Mikä ihastuttava ja terävä taidekokemus omalta kotisohvalta koettavaksi! Opastus antoi naisjuristeille erinomaiset puitteet omatoimiselle museokäynnille.

Lämmin kiitos kaikille opastukselle osallistuneille naisjuristeille! Mikäli et päässyt opastukselle mukaan tai haluat käydä tutustumassa ARS22-näyttelyyn vielä itsenäisesti, voit tehdä niin Kiasmassa 16.10.2022 saakka.

Tässä Naisjuristit ry:n hallituksen top 3 -tärpit ARS22-näyttelyyn tutustumista varten:

1. Pia Camil – A Pot for a Latch (Ruukku vaihtuu lukkoon) (2016 / 2022)

Camilin seinänkokoinen teos on iloinen sekoitus erilaisia, toisistaan riippumattomia esineitä. Teos on interaktiivinen ja muutoksen keskellä: teoksessa on kyse vaihtokaupasta, johon myös museovierailijat voivat osallistua. Camil pyrkii kiinnittämään katsojan huomion tavaran rahallisesta arvosta muihin seikkoihin, kuten esineen sentimentaaliseen arvoon tai muuhun, joka tekee esineestä merkityksellisen sen omistajalle. Lisättyään valitsemansa esineen teokseen, vieras saa vastineeksi valita itselleen taideteoksesta yhden esineen, joka jatkaa omaa elämäänsä uuden omistajan kanssa. Mikäli haluat osallistua teokseen, katso tästä linkistä, milloin voit viedä oman esineesi vaihtokaupattavaksi Kiasmaan.

 2. Laure Prouvost – From the Depth of Our Heart To the Depth of The See (2022)

Prouvost´n immersiivinen teos on huoneen laajuinen kokonaisuus. Lämmin, eristetty ja punaiseksi valaistu huone kutsuu museovieraita loikoilemaan seinälle valaistun videoteoksen eteen. Provoust on inspiroitunut suomalaisesta saunaperinteestä, mistä syystä teostila on lämmitetty vastaamaan ihmisen ruumiinlämpöä. Upottavaan teokseen astuminen saattaa herättää mielikuvia äidin kohdun lämpöön ja turvaan palaamisesta.

3. Sol Calero – El Autobús / Linja-auto (2019)

Astu bussiin kyytiin, istu alas ja tunne liikenteen tärinä jaloissasi! Life-size-koon bussi on Caleron herättelevä teos, jolla taiteilija haluaa havahduttaa katsojan pohtimaan liikkumiseen liittyviä arvostuksia sekä ihmisten eriarvoisia mahdollisuuksia matkailuun. Bussimatka voi tuntua paikallisille ihmisille kovin arkiselle kokemukselle, mutta samalla ilmentää kaukaa tulleille turisteille luksusta ja jännittäviä mahdollisuuksia.

Taideterveisin

Naisjuristit ry:n hallitus