Yhteistyössä on voimaa

Vaikuttavammin, korkeammalle, rohkeammin! Yhteistyön voima on valtava, ja siksi haluankin pukea sanani Naisjuristien väistyvänä puheenjohtajana kutsuksi tulevaisuuden yhteistyölle. Ajatelkaamme yhden hienon kauden loppu uuden upean, tulevan kauden alkuna!

Puheenjohtajuuteni aikana avasimme osan tapahtumistamme muiden yhdistysten jäsenille – ja tapahtumien saama suosio yllätti kaikki! Esimerkiksi turvallisuusaiheinen, yhdessä Naisten Valmiusliiton kanssa toteutettu webinaarimme kiinnosti lähes 150 naista, Minna Kaupin ja Naisjuristien etäsuunnistuskoulu keräsi vielä ensilumien aikaan linjoille yli 40 kiinnostunutta ja asianajotoimisto Castrén & Snellmanin vastuullisuusaamu sai positiiviset palautteet mm. ajankohtaisuudestaan ja hyödyllisyydestään.

Osa Naisjuristien tapahtumista tulee säilymään avoimina yhteistyöyhdistysten jäsenille, ja mielellämme tarjoamme jäsenillemme muiden yhdistysten ja yhteistyökumppaneiden tilaisuuksia. Jäsenistömme juridista osaamista ja asiantuntemusta saa hyödyntää myös tulevaisuudessa. Monipuolisiin yhteistyömahdollisuuksiin kanssamme voi tutustua nettisivuillamme ( https://www.naisjuristit.org/kumppanuus/ ) – ja ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Lähdimme luomaan omaleimaista, houkuttelevaa verkostoa naisjuristeille

Tässä hetkessä on hyvä, ei pelkästään luoda katsausta tulevaan, vaan katsoa, mitä on saatu aikaan. Puheenjohtajana ja hallituksena halusimme lähteä luomaan Naisjuristeista arvokasta, omaleimaista ja houkuttelevaa verkostoa tuleviksi vuosiksi ja vuosikymmeniksi. Tarkastelimme olemassaoloamme kriittisesti jäsenkyselyn perusteella. Toimme toimintamme keskiöön tapahtumat, verkostoitumisen ja ammatillisen kehittämisen eli juuri ne elementit, joille Naisjuristit perustettiin vuonna 1945 ja jotka yhä edelleen toivat eniten arvoa jäsenillemme. Kuulimme jäsentemme toiveita ja tarjosimme tapahtumia Helsingin ja etätapahtumien lisäksi myös Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Vuoden 2021 teemaksi nostimme viestinnän, mikä näkyi niin brändin kirkastamisena, nettisivujen uudistamisena, some-kanavien aktivoimisena, blogitekstien tuottamisena, jäsentiedotteiden kehittämisenä kuin lukuisten tapahtumien läpäisevänä teemana. ”Näymme, kuulumme, kosketamme” oli johtava ajatus, jota pyrimme tuomaan konkreettisiksi teoiksi niin aktiivisen some-näkyvyyden, runsaan blogituotannon kuin monipuolisen tapahtumatarjonnan kautta.

Oli ilahduttavaa huomata, kuinka varsin vakiintunut jäsenkuntamme alkoi saada uusia kasvoja. Toiminnan houkuttelevuudesta kertoo paljon se, että vielä marraskuussa hyväksyimme verkostoon yli 30 uutta jäsentä! Ja vaikka kasvatimme tulevan hallituksen kokoa sääntöjen mahdollistamaan maksimikokoon valiten peräti seitsemän uutta jäsentä kaudelle 2022-23, useampi hyvä ehdokas jäi tällä kertaa tulematta valituksi. Onneksi on myös monia muita tapoja olla mukana Naisjuristien toiminnassa ja edistämässä tasa-arvoa – ja ensi vuonna valitaan taas uudet hallitusjäsenet erovuoroisten tilalle.

Kiitos yhteistyöstä – ja nostakaamme malja tulevalle vuodelle 2022

Haluan omalta osaltani lämpimästi kiittää yhteistyöstä, avusta ja tuesta kaikkia niitä ihmisiä ja tahoja, joiden kanssa Naisjuristit ovat hallitustaipaleeni aikana olleet yhteistyössä. Haluan kiittää erityisen paljon myös hallitustamme – viestintävastaavaamme Sinituuli Suomista, tapahtumavastaavaamme Terhi Raikasta, jäsenvastaavaamme Krista Siréniä sekä rahastonhoitajaamme Maija Mäntylää.

Naisjuristeille valittiin marraskuun lopun syyskokouksessa uusi hallitus, joka aloittaa työnsä vuoden 2022 alusta. Jatkossa Naisjuristien puheenjohtaja-sähköpostiosoitteessa teille vastailee uusi puheenjohtajamme Terhi Raikas – ja minuun saa tarvittaessa yhteyden esimerkiksi laittamalla viestiä LinkedInnissä tai www.ainomari.com -sivujen kautta.

Upeaa, yhteistyön täyteistä ja vaikuttavaa vuotta 2022 kaikille toivottaen,

Aino-Mari Kiianmies
Naisjuristien väistyvä puheenjohtaja

Naisjuristit – Kvinnliga Jurister: Rohkeita, aikaansaavia ja asiantuntevia naisia tasa-arvoisen työelämän ja yhteiskunnan puolestapuhujina. Tutustu toimintaamme: naisjuristit.org