Naisjuristit lähettää Naisjärjestöjen Keskusliiton uudelle puheenjohtajalle, kansanedustaja Saara-Sofia Sirenille, lämpimät onnittelut. Sirén valittiin NJKL:n vuosikokouksessa 15.11.2021 Naisjuristien puheenjohtaja Aino-Mari Kiianmiehen edustaessa yhdistystämme. Suomen Voimisteluliitto ry:n ehdokas Sirén aloittaa puheenjohtajana 1.1.2022 NJKL:n nykyisen puheenjohtajan, Eva Biaudetin, seuraajana.

Siréniä kuvataan aktiiviseksi tasa-arvotoimijaksi. Hän toimii mm. tasa-arvoasiain neuvottelukunta Tanen sekä eduskunnan tasa-arvoneuvoston jäsenenä. Tällä hetkellä hän on Kokoomusnaisten, Suomen YK-liiton sekä NYTKIS ry:n puheenjohtaja.

Tammikuussa kautensa aloittava Sirén linjaa seuraavasti: ”Tasa-arvo ottaa globaalisti takapakkia, yhteiskunnallinen keskustelu on polarisoitunut ja naisten ja vähemmistöjen oikeuksia heikentämään pyrkivä liikehdintä on voimistunut eri puolilla maailmaa. Suomessa tasa-arvotyötä on historian saatossa vaikuttavimmin tehty nimenomaan naisjärjestöjen välisellä yhteistyöllä. Tavoitteiden edistäminen edellyttää rohkeutta nostaa epäkohtia esiin ja kykyä esittää niille ratkaisuja. Puheenjohtajana haluan edistää vahvaa vaikuttamista ja näkyvyyttä liiton tavoitteiden edistämiseksi.”

Vuosikokouksen puheenjohtajatentissä Sirén piti tärkeänä tiivistä yhteistyötä jäsenjärjestöjen kanssa. Hän aikoi jutella kaikkien NJKL:n 71 jäsenjärjestön edustajan kanssa heidän ajatuksista ja odotuksistaan. Naisjuristit jäävät innolla odottamaan tätä yhteydenottoa.

Naisjuristien puolesta,

Aino-Mari Kiianmies

Naisjuristien puheenjohtaja