Tämä blogiteksti pohjautuu kesäkuun aamukahveilla naisjuristeille pitämääni alustukseen ”Viisi vinkkiä vireystilan vaalimiseen”.

  1. Priorisoi lepo, ruoka, liikunta

Muista priorisoida lepoa, ravintoa ja liikuntaa, jotka antavat vankan pohjan sille, että sinulla on energiaa, tunnet olosi hyväksi ja jaksat katsoa toiveikkaasti tulevaa.

2.   Kiinnitä huomio myönteiseen

Opi huomaamaan, mitä kaikkea eteenpäin vievää ja positiivista tapahtuu joka päivä. Kiinnitä huomiota myönteiseen ja anna positiivisen kierteen viedä mukanaan. Palkitse itseäsi minionnistumisista päivittäin ja opettele olemaan itsellesi armollinen.

3.   Opettele sanomaan EI

Eteemme tulee alati hienoja mahdollisuuksia, mutta mihin niistä tarttua? Jos arvot ja suunta ovat selvillä, tiedät, mitkä valinnat vievät sinua haluamaasi suuntaan ja mitkä eivät. Vähintään yhtä tärkeää kuin tietää, mille sanoa KYLLÄ, on tietää, mille sanoa EI. 

4.   Anna ihmisten auttaa

Mitä sinä voisit delegoida (tai deletoida) jo tänään? Joku ihminen tykkää siitä, mikä sinua stressaa eniten. Voitko delegoida töitä, jotka eivät ole ydinosaamistasi? Voitko antaa jollekin toiselle tehtäviä, joita et tykkää tehdä ja jotka turhaan vievät energiaasi tärkeämmiltä asioilta?

5.   Saat mitä neuvottelet

Se, missä olet tänään, on seurausta eilisen valinnoista. Näetkö asiat mieluummin mahdollisuuksien kautta kuin esteiden ja haasteiden? Opi neuvottelemaan itsellesi energinen arki ja tasapainoinen työ.