Ilmoittautuneita lähes 150!

Naisjuristit järjestivät 10.6. kaikille avoimen tapahtuman ”Nainen ja turvallisuustaidot”. Tapahtuman suosio yllätti positiivisesti – webinaariin ilmoittautui lähes 150 naista, joista linjoille asti tuli lähes sata! Tästä kuuluu iso kiitos puhujillemme – Paula Risikko, Kaarina Suhonen ja Jarno Limnéll – ja tietysti innokkaille osallistujille, jotka halusivat tulla viettämään kanssamme aurinkoista kesäiltaa. Puhujat saivat Naisten Pankin toisenlaiset lahjat ”Ammatti naiselle”, joten myös täten pystyimme luomaan tapahtumalla hyvää.

Naisjuristien puheenjohtajana toimin tilaisuuden juontajana. Otin ylös tilaisuuden kuluessa puheenvuoroista muutamia näkökulmia, joita on kerätty maistiaisina alle.

Paula Risikko – Tarvitaan turvallisuusorientoituneita päättäjiä

Kansanedustaja, terveystieteiden tohtori Paula Risikko avasi puheenvuoronsa kertomalla, kuinka hänen kaikki ministeripestinsä ovat liittyneet turvallisuuteen. Risikko muistutti, että Suomi ei ole lintukoto, vaikka olemmekin maailman turvallisin maa. Viimeisten kymmenen vuoden aikana perinteisten turvallisuusuhkien rinnalle on noussut uusia. Turvallisuustaidot ovat kansalaistaitoja, joista tulee pitää huolta.

On hyvä huomata, kuinka paljon voimme vaikuttaa ja vaikutamme toisten ihmisten turvallisuudentunteeseen. Turvallisuus on ihmisen perustarve, ja turvallisuuden kokemiselle on valtava tilaus. Syrjäytyminen on suurin turvallisuusuhka, mutta miten siihen puutumme? Yksi pieni kysymys – mitä sinulle kuuluu – voi olla hyvin tärkeä. Turvallisuus on pärjäämistä. Tulevaisuus ja turvallisuus luodaan pienillä teoilla.

Kaarina Suhonen – Kehitä varautumis- ja toimintavalmiuttasi Naisten Valmiusliiton kursseilla

Kaarina Suhonen esitteli käytännönläheisesti Naisten Valmiusliiton varautumis- ja turvallisuuskoulutusta. NASTA- ja PikkuNASTA-valmiusharjoitukset ovat viikonlopun kestäviä koulutuksia, jotka kehittävät naisten valmiuksia ja mahdollisuuksia toimia arjen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Tarjolla on niin henkistä kriisinkestävyyttä, ensiaputaitoja, kyberturvallisuutta kuin esimerkiksi katuturvallisuuskoulutusta.

NASTA-harjoituksiin osallistuminen ei edellytä minkään (jäsen)järjestön jäsenyyttä, ja niihin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Seuraavia harjoituksia, joihin voit ilmoittautua, ovat Savotar Mikkelissä (13.-15.8.) ja Friski Kauhavalla (17.-19.9.). Tutustu kursseihin Naisten Valmiusliiton sivuilla. Tilaamalla uutiskirjeen tästä saat tiedon tulevista valmiusharjoituksista ensimmäisten joukossa sähköpostiisi.

Jarno Limnéll – Suomen on oltava digitaalinen luottamusyhteiskunta

Millaisena koemme, näemme, miellämme ja tulkitsemme maailmaa? Turvallisuus on (myös) tunteeseen perustuva henkilökohtainen mielikuva, jonka keskiössä on luottamus ja johon lähipiiri vaikuttaa keskeisesti. Turvallisuudentunne liittyy yhä vahvemmin digitaaliseen maailmaan, joka koettelee myös osaltaan niin henkilökohtaista kuin organisaatioiden ja yhteiskunnan kriisinkestävyyttä ja toimintakykyä. Millaista digiajan kulttuuria olemme luomassa? Kuinka saada vahvistettua turvallisuutta ja luottamusta etänä, diginä, Suomessa, nuorten keskuudessa? Muun muassa näitä näkökulmia nostaa esiin puheenvuorossaan sotatieteiden tohtori ja Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll.

Katsaus Naisjuristien tapahtumatarjontaan 2021

Loppukeväästä järjestimme kevätkokouksen yhteyteen MiB:n toiminnanjohtaja Annica Mooren ja asianajaja Iina-Mari Supperin puhumaan tasa-arvoisesta työelämästä. Touko-kesäkuussa jäsenille suunnattuja virtuaalisia verkostoitumistapahtumiamme olivat puolestaan aamukahvit alustuksella ”Energiaa arkeen, tasapainoa työhön”, lounastreffit Naisjuristien toiminnan kehittämisteemalla sekä Tampereella järjestetty vapaamuotoinen afterwork-tilaisuus Tillikan terassilla.

Syksylle on suunnitteilla live-, hybridi tai etävierailuja muun muassa suurlähetystöön ja asianajotoimistoon sekä viestintä- ja neuvottelutaitoihin pureutuva tapahtuma tai koulutussarja. Elokuussa Naisjuristien aktiivi Merva Hämäläinen tulee kertomaan Ylähuoneelle Lakimiesliiton toiminnasta sekä valiokuntatyöskentelystä. Toivomme yhdistävämme tähän tilaisuuteen Naisjuristien historiaa valottavan puheenvuoron sekä vapaamuotoista verkostoitumista. Voit merkitä kalenteriisi jo tämän tapahtuman alustavan ajankohdan, 19.8. klo 16.15.

Pysy kuulolla jäsentapahtumistamme seuraamalla jäsentiedotteitamme. Kaikille avoimet tapahtumat löydät myös nettisivuilta sekä some-tileiltämme.

Tutustu myös muihin tapahtumaan tai tapahtuman teemaan liittyviin blogiteksteihin:

Tämän takia suosittelen joka naiselle NASTA-harjoituksia

Naisten Valmiusliitto vahvasti esillä Naisjuristien hurjan suosion saaneessa tapahtumassa