Naisjuristien yhdessä Minna Kaupin kanssa organisoima etäsuunnistuskoulu sai suuren suosion, kun linjoille kerääntyi yli 40 suunnistustaidoista kiinnostunutta kuulemaan yhdeksänkertaisen maailmanmestarin vinkkejä suunnistukseen. Tapahtuman ilmoittautuminen avattiin ensin Naisjuristien jäsenille, minkä jälkeen tapahtumaa markkinoitiin yhteistyöverkostoillemme. Oli ilo huomata, kuinka paljon kurssimme kiinnosti ihmisiä syysloma-ajasta huolimatta, ensilumen jo sadellessa.

Keräännyimme kahtena sunnuntai-iltana Teamsin ääreen. Suunnistuskoulun ensimmäisessä osassa keskityimme karttaan. Kävimme läpi karttamerkkejä, mittakaavaa, korkeuskäyriä ja teimme erilaisia tehtäviä. Saimme kotitehtäviä ja kehotuksen käydä suunnistamassa esimerkiksi iltarasteilla ennen seuraavaa kokoontumistamme. Suunnistuskoulun toisessa osassa keskityimme itse suunnistussuoritukseen. Kertasimme suunnistuksen eri osa-alueita ja rytmitystä esimerkein, tehtävin ja videopätkin. Lisäksi kävimme läpi kompassinkäyttöä, rastinmääritteiden saloja sekä vinkkejä yösuunnistukseen. Kurssin lopuksi jokainen sai vinkki- ja linkkilistan, joiden avulla suunnistuksen saloihin syvemmälle sukeltaminen helpottuu.

Naisjuristien puheenjohtajana ja kurssin ideoijana oli hienoa tarjota tämä etäkoulutuskokonaisuus niin jäsenillemme kuin muille suunnistuksesta kiinnostuneille yhteistyötahojemme edustajille. Kurssi sai heti positiivista spontaania palautetta muissa tapahtumissamme, joten varmasti jotain samankaltaista kannattaa järjestää myös tulevaisuudessa!

Suunnistusterveisin,

Aino-Mari Kiianmies

Naisjuristien puheenjohtaja